Linkovi

Rajnke: Američki investitori sve više zainteresovani za poslovne mogućnosti u Crnoj Gori


Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke na konferenciji "Otvoreno sa premijerom" u organizaciji Privredne komore SAD u Crnoj Gori.
Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke na konferenciji "Otvoreno sa premijerom" u organizaciji Privredne komore SAD u Crnoj Gori.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke kazala je da su američki investitori sve više zainteresovani za poslovne mogućnosti u Crnoj Gori. Ona je takođe saopštila da investitori često izražavaju zabrinutost zbog nepredvidljivosti primjene važećih ugovora kao značajnog pitanja koje može odvratiti potencijalne buduće investitore.

“Želim vas uvjeriti da američki investitori i preduzeća sve više traže prilike u Crnoj Gori, bilo da se radi o njenoj infrastrukturi, ugostiteljstvu, IT-u, zdravstvu i drugima. Oni su partneri sa kojima možete raditi i žele raditi sa vama”, poručila je Rajnke na konferenciji "Otvoreno sa premijerom" koju je organizovala Američka privredna komora u Crnoj Gori.

Govoreći o poboljšanju ekonomskog ambijenta za privlačenje američkih investitora Rajnke je kazala da “korupcija uopšte ostaje tema razgovora”.

Ambasadorka SAD je navela i da je “zadovoljna što Crna Gora preduzima korake kako bi se već pozabavila nekim značajnim reformama i napredovala prema pristupanju EU”.

“Želim pohvaliti 44. crnogorsku vladu za napredak koji ste postigli u svojih 100 i više dana. Postoji pozitivan pomak, ali treba puno više učiniti čak i ako uspješno položite svoja privremena mjerila u Izvjestaju”, kazala je Rajnke.

Crnogorski premijer Milojko Spajić rekao je da je “Vlada apsolutno posvećena ispunjavanju svih uslova neophodnih za dobijanje IBAR-a i čvrsto vjerujemo da će sinergijom kompletnog društva Crna Gora biti 28. članica EU 2028”.

XS
SM
MD
LG