Linkovi

Spajić sa Rajnke: Vlada u potpunosti pro-evroatlantska, SAD ključni saveznik


Crnogorski premijer Milojko Spajić tokom sastanka sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke (Foto: Radio-televizija Crne Gore)
Crnogorski premijer Milojko Spajić tokom sastanka sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke (Foto: Radio-televizija Crne Gore)

Crnogorski premijer Milojko Spajić saopštio je u četvrtak, nakon sastanka sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke da je "Vlada Crne Gore u potpunosti pro-evroatlantska", a "SAD naš ključni partner i saveznik".

Prema navodima saopštenja, Spajić je upoznao ambasadorku Rajnke sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada vlade.

Ambasadorka SAD je, kako se navodi u saopštenju vlade, rekla da očekuje da će ona brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u.

Vlada navodi da su sagovornici razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

"Jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući", navode u vladi, citirajući riječi premijera koji je rekao da su Crnoj Gori "za dalji razvoj potrebni podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera".

XS
SM
MD
LG