Linkovi

Kristijano Ronaldo kažnjen utakmicom neigranja zbog nepristojnog gesta


Kristijano Ronaldo u dresu Al Nasra (Foto: REUTERS/Stringer)
Kristijano Ronaldo u dresu Al Nasra (Foto: REUTERS/Stringer)

Kristijano Ronaldo je suspendovan na jedan meč zbog navodnog uvredljivog gesta tokom utakmice lige Saudijske Arabije dok je igrao za Al Nasr u Saudijskoj Pro ligi.

Nakon što je Al-Nasr u nedelju pobedio rivala iz Rijada Al-Šabab sa 3:2, pojavio se video snimak na kome se vidi kako Ronaldo drži uvo i više puta podizao i spuštao obe ruke ka preponama, u gestu koji je izgleda bio usmeren ka navijačima Al-Šababa.

Mogli su se čuti povici "Mesi, Mesi" kao vid provokacije jer su argentinski i portugalski fudbaler dugogodišnji rivali.

Disciplinski i etički komitet Komiteta Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF) objavio je zabranu na društvenim mrežama u četvrtak rano ujutro po lokalnom vremenu. Al-Nasr sledeću ligaška utakmica igra kod kuće protiv Al-Hazme u četvrtak.

Bivša zvezda Real Madrida i Mančester junajteda takođe će morati da plati kaznu od 20.000 saudijskih rijala (5.333 dolara) - Al-Šababu, da pokrije troškove kluba koji je podneo tužbu, a polovinu tog iznosa savezu.

Komisija je saopštila da na odluku nema pravo žalbe.

Iako incident nisu snimile televizijske kamere, postupci Ronalda, koji je postigao gol iz penala u prvom poluvremenu, naišli su na brojne kritike bivših igrača i komentatora u Saudijskoj Arabiji.

Prema izveštajima medija u Saudijskoj Arabiji, 39-godišnjak je rekao članovima da je taj gest bio pobednički i uobičajen u Evropi.

Nije prvi put da je portugalski napadač u centru kontroverzi otkako se pridružio Al-Nasru. Prošlog aprila, nakon što je napustio teren posle utakmice protiv Al-Hilala, izgledalo je da se Ronaldo uhvatio za genitalije dok su navijači skandirali Mesijevo ime. Al-Nasr je tom prilikom rekao da je napadač na utakmici zadobio povredu prepone.

Ronaldo, koji je prešao u klub iz Rijada u decembru 2022. godine, dao je do sada 22 gola u prvenstvu.

Al-Nasr je takođe u četvrtfinalu azijske Lige šampiona, turnira koji nikada nije osvojio.

XS
SM
MD
LG