Linkovi

Preminula Lisa Mari Prisli - Elvisova ćerka


 ARHIVA: Lisa Mari Prisli stoji pored svog kreveca iz detinjstva na izložbi "Elvis kroz oči njegove ćerke" u Grejslendu u Memfisu, 31. januara 2021.
ARHIVA: Lisa Mari Prisli stoji pored svog kreveca iz detinjstva na izložbi "Elvis kroz oči njegove ćerke" u Grejslendu u Memfisu, 31. januara 2021.

Pevačica Lisa Mari Prisli, jedina ćerka "kralja rokenrola" Elvisa Prislija preminula je u četvrtak u 55. godini, nekoliko sati nakon što je prebačena u bolnicu u Los Anđelesu zbog iznenadnog srčanog zastoja, saopštila je njena majka Prisila Prisli.

"Bila je najstrastvenija, najsnažnija i najnežnija žena koju sam ikada znala" dodaje se u saopštenju u kojem se javnost moli da poštuje privatnost porodice.

Ožalošćeni obožavaoci tokom celog dana odaju počast Lisi ostavljajući poruke i cveće na kapijama imanja Grejslend.

Lisa Mari, koja je i sama bila pevačica, nije živela u Memfisu ali je često posećivala taj grad kako bi obeležila rođendan svog oca, i godišnjice njegove smrti - događaja koji je potresao ceo svet kada je Elvis pronađen mrtav u svojoj kući Grejslend 16. avgusta 1977, kada je imao 42 godine. Lisa Mari Prisli je u nedelju posetila Memfis, na dan kada bi njen otac proslavio 88. rođendan.

Dva dana kasnije prisustvovala je dodeli Zlatnih globusa, na kojoj je Ostin Batler dobio nagradu za najbolju mušku ulogu za portret njenog oca u filmu "Elvis."

ARHIVA - Elvis Prisli sa suprugom Prisilom i novorođenom Lisom Mari u baptističkoj bolnici u Memfisu, 5. februara 1968.
ARHIVA - Elvis Prisli sa suprugom Prisilom i novorođenom Lisom Mari u baptističkoj bolnici u Memfisu, 5. februara 1968.

Batler je u svom govoru odao priznanje Lisi Mari Prisli i njenoj majki.

Brojne holivudske zvezde, među kojima su Toms Henks, koji glumi zajedno sa Batglerom u filmu "Elvis" Rita Vilson i Džon Travolta odali su poštu Lisi Mari na društvenim mrežama.

Lisa Mari Prisli rođena je 1. febraura 1968. u Memfisu u Tenesiju i postala vlasnica imanja svog oca - Grejslend, popularne političke atrakcije u tom gradu. Imala je devet godina kada je Elvis preminuo.

Njena sopstvena muzička karijera započela je 2003. albumom "To Whom It May Concern." 2005. objavila je svoj drugi album "Now What," a oba su dospela na listu prvih 10 na Bilbordovoj top listi 200 albuma. Treći album Lise Mari Prisli "Storm and Grace," izašao je 2012.

Udavala se četiri puta. 1994. se udala za pop zvezdu Majkla Džeksona, samo 20 dana posle razvoda od prvog supruga, muzičara Denija Kia. Razvela se od Džeksona dve godine kasnije. 2002. udala se za Nikolasa Kejdža, koji je veliki obožavalac njenog oca, ali je Kejdž podneo zahtev za razvod samo četiri meseca kasnije. Od četvrtog supruga, gitariste i muzičkog producenta Majkla Lokvuda razvela se 2021.

Njen jedini sin, Bendžamin Kio, koji je i sam bio muzičar, izvršio je samoubistvo 2020, kada je imao 27 godina. Lisa Mari biće sahranjena pored njega na imanju Grejslend, gde je sahranjen i sam Elvis.

Lisa Mari za sobom je ostavila tri ćerke, Rajli Kio, 33-godišnju glumicu i 14-godišnje bliznakinje Harper i Finli Lokvud.

XS
SM
MD
LG