Linkovi

Veliki povratak Denvera za 1-1 u seriji, Jokić blizu "tripl-dabla!"


Nikola Jokić na u drugoj utakmici prvog kola plej-ofa sa San Antonijem u "Pepsi centru" u Denveru (Foto: AP/David Zalubowski)
Nikola Jokić na u drugoj utakmici prvog kola plej-ofa sa San Antonijem u "Pepsi centru" u Denveru (Foto: AP/David Zalubowski)

Košarkaši Denvera ostvarili su prvu pobedu u ovogodišnjem NBA plej-ofu - 114:105 protiv San Antonija i tako stigli do izjednačenja u prvom kolu doigravanja.

Nikola Jokić ponovo je bio sjajan, posle "tripl-dabla" u prvoj utakmici, u kojoj je Denver poražen 101:96, bio je na pragu novog - 21 poen (5-12, 2-3, 5-6), 13 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte za 39 minuta igre.

Nagetsi su bili u velikim problemima u drugoj utakmici serije, u dva navrata gubili sa 19 razlike, poslednji put polovinom treće četvrtine, ali se sve promenilo u poslednjih 12 minuta, kada se raspucao Džamal Mari, koji je 21 od svoja 24 poena postigao upravo u tom periodu. Mari je otvorio utakmicu sa 0-8 iz igre, u četvrtoj četvrtini pogodio prvih osam šuteva, i promašio poslednji, u trenutku kada je Denver već osigurao trijumf.

Pored Jokića i Marija, sjajnu partiju pružili su veteran Pol Milsep (20 poena, 7 skokova) i Geri Heris (24 poena, 5 skokova), a istakao se i rezervista Monti Moris (11 poena, 6 asistencija).

Najefikasniji u poraženom timu bili su Demar Derozan sa 31 i Lamarkus Oldridž sa 24 poena.

Treća utakmica igra se u četvrtak u San Antoniju.

Prethodno je Toronto pobedio Orlando u drugoj utakmici prvog kola plej-ofa Istočne konferencije - 111:82 i takođe izjednačio na 1-1 u seriji, koja se nastavlja u petak uveče na Floridi.

Nikola Vučević odigrao je jedan od slabijih mečeva ove sezone, ubacio 6 poena (3-6, 0-1, 0-2), uz 6 skokova, 3 asistencije, blokadu i 4 izgubljene lopte za 25 minuta.

U pobedničkom timu dominirao je Kavai Lenard sa 37 poena, dok se Kajl Lauri oporavio od katastrofalnog prvog meča, kada se nije "upisao" i završio sa 22 poena i 7 asistencija.

XS
SM
MD
LG