Linkovi

Obdukcija: Metju Peri umro od "akutnog efekta" ketamina


Metju Peri u Njujorku 17. februara 2015. (Foto: AP/Brian Ach/Invision)
Metju Peri u Njujorku 17. februara 2015. (Foto: AP/Brian Ach/Invision)

Glumac Metju Peri preminuo je od akutnih efekata anestetika ketamin, pokazali su rezultati autopsije nad 54-godišnjim glumcem iz serije "Prijatelji", koji su objavljeni u petak.

Patolozi okruga Los Anđelesa u svom izveštaju o autopsiji naveli su da se Peri udavio u "zagrejanom delu bazena" u svojoj kući, ali da je to bio sekundarni faktor kod njegove smrti, koja je proglašena slučajnom. Peri je preminuo 28. oktobra.

U izveštaju se dodaje da su bolest koronarnih arterija i buprenorfin, lek koji se koristi za lečenje zavisnosti od opijata, takođe doprineli Perijevoj smrti.

"Omiljeni lik serije uz koju smo odrastali"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Metju Peri je proglašen mrtvim nakon što je pronađen bez svesti u svojoj kući u luksuznom delu Los Anđelesa - Pacifik Palisejds. Obdukcija je izvršena narednog dana.

Peri je bio najpoznatiji po ulozi sarkastičnog Čendlera Binga u hit seriji "Prijatelji", koja je emitovana tokom 10 sezona, od 1994. do 2004. godine. Ta uloga donela mu je nominaciju za nagradu Emi 2002.

Godinama se borio sa zavisnošću od lekova protiv bolova i alkohola, i više puta je boravio na klinikama za rehabilitaciju. U svojoj autobiografiji "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar“ otvoreno je govorio o svojim problemima sa zavisnošću i osnovao je centar za pomoć drugim zavisnicima u rehabilitaciji. Jednom prilikom je izjavio da bi voleo da, više od serije "Prijatelji" bude upamćen po svojim pokušajima da pomogne drugim ljudima u toj borbi.

XS
SM
MD
LG