Linkovi

Tramp izazov za Kruza i Fiorinu


Karli Fiorina i Ted Kruz
Karli Fiorina i Ted Kruz

Republikanski predsednički pretendent Ted Kruz i njegova kandidatkinja za potpredsedničku nominaciju Karli Fiorina, koja je i sama bila pretendent, suočavaju se sa teškim izazovom da pokušaju da pobede Donalda Trampa

Kruz, koji daleko zaostaje za Trampom u trci za republikansku nominaciju, izjavio je da je Fiorina ima iskustvo i inteligenciju da preuzme predsedničku funkciju, ukoliko to bude potrebno. Međutim, njen prvi zadatak je da pomogne da pobedi stranačka konkurencija.

“Znate, Donald Tramp i Hilari Klinton su dve strane iste medalje. Oboje su liberali, mi to znamo. Hilari Klinton, kao i mnogi političari, zaradila je svoje milione prodajući pristup i uticaj unutar Sistema, dok je Donald Tramp došao do svojih milijardi kupujući ljude kao što je Hilari Klinton”, navela je Fiorina.

Tramp se rugao Kruzu zato što je izabrao potpredsedničkog pretendenta, ističući da Kruz nema šanse da dobije dovoljan broj potrebnih delegata da osigura nominaciju.

“On je prvi predsednički kandidat u istoriji ove zemlje koji je matematički eliminisan iz trke za predsednika, a koji je izabrao potpredsedničkog kandidata. Dobro, i to je neki record. Iskreno, ja im želim sreću. Ali, ljudi, oni neće uspeti, neće uspeti”.

Tramp je sprema za direktan obračun sa Hilari Klinton, koja je bliže osvajanju nominacije Demokratske partije, nego što je Tramp obezbeđivanju nominacije svoje stranke. Klinton, koja takođe oseća da je čeka duel sa Trampom, veoma brzo okreće Trampove reči protiv njega, na svakom koraku.

XS
SM
MD
LG