Linkovi

"Putin želi da uništi Ukrajinu"


Arsenij Jacenjuk
Arsenij Jacenjuk

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk na međunarodnoj konferenciji u Kijevu rekao da je Putinov cilj da prisvoji celu Ukrajinu, koja je bila deo nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, i pohvalio nove sankcije koje je Zapad uveo Rusiji...

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk tvrdi da predsednik Rusije Vladimir Putin želi da uništi Ukrajinu kao nezavisnu državu uprkos tome što je postignut sporazum o primirju.

Jacenjuk je na međunarodnoj konferenciji u Kijevu rekao da je Putinov cilj da prisvoji celu Ukrajinu, koja je bila deo nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, i pohvalio nove sankcije koje je Zapad uveo Rusiji.

Evropska unija i SAD proširile su sankcije usmerene na energetski, finansijski i odbrambeni sektor, u cilju kažanjava nja Moskve zbog mešanja u ukrajinsku krizu. Nekoliko sati pošto su sankcije stupuile na snagu, Moskva je obećala da će uzvratiti, a ministarstvo spoljnih poslova Rusije nove mere je nazvalo "neprijateljskim potezom u skladu sa kursom konfrontacije koji je zauzela američka administracija".

Visoki zvaničnici u administraciji predsednika Obame naglasili su sa SAD mogu da ukinu sankcije i da će to učiniti ukoliko Moskva i prorusi separatisti u Ukrajini potpuno ispune sporazum o prekidu vatre postignut prošle nedelje u Minsku.

XS
SM
MD
LG