Linkovi

Skupština CG o leks specijalisu 4. maja


Skupština Crna Gore (rtcg.me)
Skupština Crna Gore (rtcg.me)

Pored usvajanja leks specijalisa i izbora novih ministara vlade izbornog povjerenja, na sjednici će se glasati i o zahtjevu za razrješenje predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića

Nakon usvajanja Sporazuma o fer izborima, na današnjem Kolegijumu dogovoreno je da će se dugo očekivana sjednica Skupštine Crne Gore održati u srijedu.

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će na dnevnom redu biti leks specijalis, sastav nove vlade i smjena šefa parlamenta Ranka Krivokapića, zakazana je za srijedu, dogovoreno je na kolegijumu predsjednika Skupštine.

Demokratski front će, nakon polugodišnjeg vanparlamentarnog djelovanja, prisustovati sjednici Parllamenta.

U međuvremenu, predsjednici opozicionih SDP-a, SNP-a, GP URA i Demosa, Ranko Krivokapić, Srđan Milić, Žarko Rakčević i Miodrag Lekić ni na trećoj rundi pregovora nijesu uspjeli da usaglase sva rješenja za funkcije u Vladi Mila Đukanovića, koja po Sporazumu o slobodnim i fer izborima pripadaju opoziciji. Njihovo usaglašavanje stavova o tome kome će pripasti koja funkcija u Vladi, I dalje traje.

Premijer Milo Đukanović je juče kazao da će uputiti zahtjev za promjene u vladi zavisno od brzine kojom će mu potencijalni partneri dostaviti informaciju da imaju spisak kandidatata. Ta lista, ipak, nije stigla, ali je premijer ubrzo parlamentu uputio zahtjev sa dnevnim redom - izmjene u sastavu vlade.

Pored usvajanja leks specijalisa i izbora novih ministara vlade izbornog povjerenja, na sjednici bi trebalo da se glasa i o zahtjevu za razrješenje predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Đukanović je juče nakon premijerskog sata rekao da je Sporazum u 98 odsto teksta zasnovan na onome što je ponudio opoziciji prilikom glasanja o poverenju vladi u januaru.

Krivokapić je juče ponovio da Pozitivna ne može biti u kvoti opozicije jer je podržala vladu, dok je Đukanović odbacio mogućnost da ta partija preuzme mjesto šefa diplomatije, jer ono pripada DPS-u. Pozitivna je juče potpisala Sporazum.

XS
SM
MD
LG