Linkovi

Čelsi Mening na slobodi


Čelsi Mening
Čelsi Mening

Čelsi Mening, pripadnica američke vojske, koja je dostavila više od 700 hiljada strogo poverljivih vojnih i diplomatskih dokumenata Vikiliksu 2010. godine, puštena je rano jutros na slobodu, pošto je odslužila sedam godina zatvora, od ukupno 35 koliko joj je određeno posle sudskog procesa.

U saopštenju američke vojske navodi se da je Mening puštena iz pritvornog centra u Fort Levenvortu u državi Kanzas oko dva sata ujutro po lokalnom vremenu.

"Sve što je predamnom, mnogo je važnije od prošlosti", poručila je 29-godišnja Mening u saopštenju koje je objavio njen pravni tim i dodala: "Još pokušavam da razumem sve što mi se dešava, što je uzbudljivo, zabavno i novo za mene".

U međuvremenu, u onlajn kampanji da se pomogne Čelsi Mening u plaćanju životnih troškova, do danas je prikupljeno skoro 150 hiljada dolara, a nejni advokati kađu da je planirala da živi u Merilendu. Bivšpi predsednik Barak Obama smanjio je zatvorsku kaznu za Mening, koja je ranije bila poznata kao Bredli Mening, u januaru, neposredno pred odlazak s položaja.

XS
SM
MD
LG