Linkovi

Pijani vozač udario u automobil Bajdenovog obezbeđenja


Pripadnici Tajne službe kod automobila koji je udario u vozilo u Bajdenovoj pratnji (Foto: AFP/Andrew Caballero-Reynolds)
Pripadnici Tajne službe kod automobila koji je udario u vozilo u Bajdenovoj pratnji (Foto: AFP/Andrew Caballero-Reynolds)

Čovjek koji je vozilom udario u automobil Tajne službe koji je bio u pratnji američkog predsjednika Džoa Bajdena optužen je za nemarnu vožnju pod dejstvom alkohola, saopšteno je u ponedeljak iz policije.

Nesreća se dogodila u nedelju veče, oko 40 metara od Bajdena koji je u tom trenutku napuštao predizborni štab u Vilmingtonu, u Delaveru.

Policija je saopštila da je riječ o "nenamjernom sudaru" i da je vozač 46-godišnji stanovnik Vilmingtona koji nije identifikovan.

Bezbjednjaci su posle incidenta odmah odveli predsjednika u njegovu kuću u Vilmingtonu.

Novinari su bili na trotoaru ispred predizbornog štaba - gdje su Bajden i prva dama Džil večerali sa zaposlenima - i uzvikivali su pitanja predsjedniku kad su čuli sudar.

Agenti su odmah okružili automobil sa lokalnim tablicama i uperili oružje u vozača, koji je izašao podignutih ruku. Reporteri su zatim brzo napustili mjesto nesreće u koloni automobila u pratnji predsjednika.

XS
SM
MD
LG