Linkovi

Tri osobe poginule, 50 povređeno u železničkoj nesreći u Mizuriju


Voz iskočio iz šina u Mendonu, Mizuriju (Foto: Dax McDonald via AP)
Voz iskočio iz šina u Mendonu, Mizuriju (Foto: Dax McDonald via AP)

Tri osobe su poginule, a najmanje 50 je povređeno kada je voz kompanije Amtrak u ponedeljak iskočio iz šina, nakon što se sudario sa kamionom na neoznačenom prelazu u severnom delu američke države Mizuri, prenosi agencija Rojters. U nesreći su poginula dva putnika i jedna osoba u kamionu, saopštile su lokalne vlasti.

Voz na liniji Los Anđeles - Čikago, u kojem su bila 243 putnika i 12 članova posade, pogodio je vozilo na javnom prelazu blizu mesta Mendon, saopšteno je iz Amtraka. Iz šina je iskočilo osam vagona i dve lokomotive.

Portparol saobraćajne policije Mizurija Džastin Dan potvrdio je vest o žrtvama na konferenciji za novinare. Rekao je da je do sudara došlo na prelazu, na kojem nije bilo kontrole niti saobraćajnih znakova.

"Svi povređeni i nepovređeni putnici prebačeni su sa mesta nesreće", rekao je Dan.

Hitna služba okruga Čeriton saopštila je da je povređeno najmanje 50 osoba. Mendon je ruralno područje oko 160 kilometara severoistočno od Kanzas Sitija u Mizuriju.

Federalna Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju saopštila je da prikuplja informacije o incidentu. Šefica uprave Dženifer Homendi rekla je novinarima da će u utorak biti započeta istraga i da je prerano spekulisati o uzroku nesreće ili brzini kojom se voz kretao.

Na video snimcima videli su se prevrnuti vagoni, dok su u obližnjoj ulici bile desetine kamiona i automobila.

U septembru prošle godine, Amtrakov putnički avion iskočio je iz šina u Montani. Poginule su tri osobe.

XS
SM
MD
LG